Meer vitaliteit? OERgezond helpt je op weg naar gezonder leven!

Wel of geen verzadigd vet, met of zonder gluten? Hoe zit het nu precies? Weet jij ook niet meer wat je moet eten? Ben je in verwarring door alle tegenstrijdige adviezen?

 

Wil je meedoen met alle hypes, of wil je op zoek gaan naar wat goed is voor jou?

 

Het lijkt allemaal zo eenvoudig, gezond eten, meer bewegen en een beetje minder stress, en voila, je bent gezond, fit en energiek. Toch is dit niet voor iedereen zo eenvoudig.

Wij mensen zijn niet allemaal hetzelfde, we reageren allemaal anders. Wat goed is voor je buurvrouw, kan voor jou helemaal verkeerd uitpakken. Maatwerk dus!

 

Ik werk van uit de kennis en inspiratie van Yvonne van Stigt, opleidster en bedenkster van de cursus OERSLANK , schrijfster van boeken over oervoeding .

OER VOEDING 

Jagers en verzamelaars aten maar weinig granen, stel je maar eens  voor hoe lastig het geweest zal zijn om je buik te vullen met losse graankorrels. Dat is de reden dat men pas veel granen is gaan eten na de invoering van de landbouw. 

Zij dronken ook geen melk omdat het nu eenmaal bijna niet mogelijk is om een wilde koe te melken.

 

In onze huidige tijd is er wat voeding betreft veel veranderd. Pakjes en zakjes vol met geur-kleur- en smaakstoffen hebben hun intrede gedaan. In plaats van verse onbewerkte producten wordt er veel gebruik gemaakt van voorbewerkte geraffineerde kant-en-klaar voeding. Het is niet vreemd dat deze ontwikkeling onze gezondheid geen goed doet.

 

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat wanneer je weer gaat eten als een oermens, je daarmee je gezondheid een grote dienst bewijst. Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt best mee.

 

Er zijn enorm veel boeken op de markt met vele tips over glutenvrije, zuivelvrije en suikervrije voedingsmiddelen en recepten om je voedingspatroon te veranderen. Wees niet bang dat je nu weer zelf op jacht moet om je eten te verzamelen...

Zou je graag begeleiding willen in deze voedingswijze neem dan met mij contact op.