Even voorstellen... 

Even voorstellen ..

Mijn naam is Iris Kok-Scheenjes.
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door wat mensen drijft om te doen wat ze doen. Wat houdt een mens bezig, wat maakt hem gelukkig? En waarom lukt het sommige mensen om eenvoudigweg gelukkig te zijn en voeren anderen zoveel innerlijke strijd? Waarom zijn bepaalde mensen zo energiek en andere altijd moe en lusteloos? Wat maakt je tot een levenslustig, geestelijk en lichamelijk , gezond mens?

Vragen, moeilijke vragen! 

Na twintig jaar met veel plezier in de reguliere zorg als operatie-assistente werkzaam te zijn geweest , gingen bovenstaande vragen mij steeds meer boeien en begon mijn zoektocht naar antwoorden. Chirurgische technieken zijn prachtig, reguliere medicijnen soms hard nodig en bij acute ziektebeelden noodzakelijk. Maar wat als de pijn of ziekte is bestreden en toch knapt de patiënt maar niet op.De holistische geneeskunde, kijken naar lichamelijk en emotioneel welzijn is

een prachtige manier om de mens te helen. 

Of beter gezegd : het zelf genezend vermogen te optimaliseren!
Het lichaam kan uit balans zijn. Doorgemaakte ziekteprocessen, ongezonde leefgewoonten zoals onvolwaardige voeding, roken, overmatig alcoholgebruik en belastende stress kunnen tot lichamelijke klachten leiden.


Emotioneel kan je uitgeput raken door bijvoorbeeld niet verwerkt verdriet en verlies of boosheid en onmacht. Niet meer kunnen leven en voelen vanuit je hart blokkeert je kracht.


Als er te veel energie gaat zitten in emotionele disbalans, hoe lang houdt een lichaam het dan vol om goed te blijven functioneren?
Dit is wat mij fascineert in de holistische manier van kijken naar gezondheid . Gezondheid zien als een geheel , als een puzzel waar soms wat puzzelstukjes ontbreken , wat hoekjes zijn versleten en puzzelstukjes op hun kop liggen.

En met name de sleutel naar je hart. 

Ik wil graag kijken naar het geheel !

Dit samen met mijn cliënt uitpuzzelen

is mijn passie!